Habzik a mosógép

Mitől habzik a mosógép?

 

Szinte kivétel nélkül attól a vegyszertől amit a mosáshoz használ!

Emlékezhetünk a régi mosópor reklámokra, amikor kiemelték, hogy fékezett habzású mosópor. A mosógépek elterjedésével már alapkövetelmény lett, hogy a mosópor a gépi használat során ne habosodjon föl, mert azzal rendellenes működést idéz elő, esetleg meghibásodást is. Csábító ajánlatokkal támadnak a különböző üzletek, de érdemes körültekintően megválasztani a mosóport a saját és a mosógép érdekében is.

habzó mosógép

Amennyiben azt észleljük, hogy a mosógép habzik azonnal le kell állítani és megvárni még a hab összeesik és szépen elfolyik. A habzás erőssége attól is függ, hogy a mosógépben lévő ruhadarabok mennyire “partnerek” a rossz minőségű vegyszer felhabosításában.

 

mosógép habzikAkkor is gyanakodjunk a habosodásra, ha a mosógép a szokásosnál jóval hosszabban dolgozik. Persze ennek több oka lehet, érdemes ilyenkor ellenőrizni, hogy mennyire habzik. Elöltöltős mosógép esetében ez egyszerűbb, felültöltős mosógép esetében leállítás után meg kell várni még felnyitható lesz a tető és utána megnézni mennyire habos a gép.

 

A végére néhány kép amikor nagyon habzik a mosógép:

mosógép habzik 2mosógép habzik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségem: www.papalex.hu/elerhetoseg